Kategórie
 
 
 
 
 

Kurzy šitia na Slovensku

Pripravujeme pre Vás to najzaujímavejšie, čo sa na Slovensku v oblasti šitia a tvorenia viete naučiť. Tu nájdete zoznam kurzov šitia na stroji. Či už pre úplne začiatočníčky alebo pokročilé, ktoré chcú zdokonaliť svoje umenie. 

Ste na správnom mieste. Tu nájdete zoznam kurzov šitia pravidelne aktualizovaný a dopĺňaný. Ak viete o kurze šitia vo vašom okolí určite nám napíšte na info@kvetinovelatky.sk a doplníme ho do zoznamu. Každý tip je pre nás dôležitý. Zoznam sa neustále rozširuje.

Poďme k myšlienke, ktorá stála na začiatku tohto zoznamu kurzov šitia. Slovensko v roku 2021, máme za sebou zvláštny rok 2020 kedy len ťažko nájdete ženu ktorá neušila žiadne rúško alebo nepozná niekoho kto rúško ušil. A koľké z vás si kúpili nový stroj na šitie? Istotne vás nebolo málo, pretože po strojoch bol dopyt takmer ako po bicykloch. 

Tak a teraz čo s tým? Poďme oživiť toto remeslo na Slovensku. Keď už školy nám ubudli poďme sa učiť na kurzoch. Čo tak si ušiť vlastnoručne tričko alebo tuniku? Čo tak krásne letné šaty? Alebo ešte lepšie ak čakáte bábätko alebo niekto vo vašom okolí, istotne sa mu hodí perinka, zavinovačka, hniezdo či nejaká roztomilá hračka či mojkáčik. Tieto veci sa jednoducho dajú doma ušiť. Tak ako ich kedysi šili naše mamy. 

Doba je iná to áno. Ale prečo podporovať neprajné podmienky v ktorých ľudia šijú lacné oblečenie? Skúste si to aký je to báječný pocit ísť von vo vlastnoručne ušitej tunike! Na nezaplatenie to vám poviem! Tak poďme na tie kurzy šitia:

Nitra

Celodenný workshop: Ak máte chuť si spraviť radosť z nového kúsku do šatníka, ktorý si vytvoríte Vy sama, tak neváhajte a prihláste sa na celodenný workshop, kde si spolu ušijeme sukňu, jednoduchý top, vestu, alebo voľnejšie nohavice. Toto všetko zvládnu aj začiatočníčky v šití.

Momentálne sa môžete prihlásiť na individuálne kurzy, zavolaním na tel. číslo +421 903 322 877 alebo mailom info@suchanova.sk

Banská Bystrica

Celodenný worshop: Ak vás zajíma patchwork a chcete sa v ňom zdokonaliť alebo ste úplná začiatočníčka, tu sa naučíte všetky techniky. Kurzy patchworku a quiltovania sú tu pre vás. Ale taktiež je tu aj kurz pre začiatočnčky, ktoré sa chcú oboznámiť so strojom a základom šitia. Momentálne robím individuálne kurzy ale akonáhle situácia dovolí budú aj skupinové kurzy.

Zavolajte a dozviete sa viac na tel. čísle +421 903 049 090 alebo napíšte mail daniela.pokorna@email.cz

Nové Zámky

Organizujeme kurzy šité na mieru pre začiatočníkov aj pokročilých. Prevedieme Vás vo Vašej šijacej ceste, aby ste si ušili a odniesli svoj vysnívaný kúsok. Či už sú to šaty, sukňa alebo dizajnový vankúš. Organizujeme kurzy šitia skupinové (2-3 osoby), individuálne (aj cez víkend), kurzy strihov, prázdninové kurzy pre deti a kreatívne workshopy v Nových Zámkoch. Po každom stretnutí odchádzate s hotovým výrobkom (strih, technologický postup s fotkami. Navyše získate praktickú príručku šitia Handy. V ateliéri sú pre Vás k dispozícii šijacie stroje aj pomôcky k šitiu.

Tešíme sa na Vás zavolajte nám na +421 905 401 480 alebo napíšte mail na skolasitia.handy@gmail.com

 

 

Zoznam sa neustále rozširuje, budeme radi ak nám dáte info o kurze vo vašom meste. Aktualizácia: 3.5.2021

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia