Kategórie
 
 
 
 
 

8 tipov ako predávať handmade produkty

Radosť z vytvorenej vecičky je nazaplatenie. Ale čo keď existujú ľudia, ktorí si chcú vašu handmade ručne vyrobenú vec kúpiť? Máme pre vás zopár tipov.

Existuje mnoho spôsobov, ako môžete zlepšiť svoje schopnosti v predaji, ale tu sú niektoré základné tipy:

  1. Pozrite sa na svoj produkt alebo službu z pohľadu zákazníka a zistite, čo pre neho môže byť atraktívne a za čo vám bude ochotný zaplatiť.

  2. Vytvorte si pútavý predajný príbeh o vzniku vašej znacky, ktorý ukáže, ako váš produkt alebo služba môže pomôcť zákazníkovi riešiť ich problémy alebo splniť ich potreby.

  3. Vybudujte si vzťah so svojimi zákazníkmi tým, že im budete venovať dostatočnú pozornosť a budete sa o nich zaujímať a komunikovať.

  4. Naucite sa vyjadrovať svoje myšlienky jasne a zrozumiteľne a buďte ochotní vysvetliť svoj produkt alebo službu podrobnejšie, ak to zákazník požaduje.

  5. Buďte pozitívny a zdvorilý a snažte sa vytvoriť príjemnú atmosféru pri komunikácii s potenciálnymi zákazníkmi.

  6. Nechajte svojich zákazníkov, aby sa rozhodli sami a nevyvíjajte na nich tlak.

  7. Buďte trpezliví a nevzdávajte sa príliš skoro - môže to chvíľu trvať, kým nájdete správnych zákazníkov a vybudujete si s nimi dôveru.

  8. Nezabúdajte na pravidelnú kontrolu svojich pokrokov a vyhodnocujte, čo funguje a čo je potrebné zlepšiť.

Dôležité je tiež, aby ste svoje produkty správne označili a určili ich cenu. Skúste sa pozrieť na ceny podobných produktov na trhu, aby ste získali predstavu o tom, koľko môžete za svoje produkty požadovať. Nezabudnite zahrnúť do ceny aj všetky náklady spojené s výrobou a predajom produktov, ako sú materiály, energia a čas strávený výrobou. A najdôležitejšia rada na záver. Nikdy nepredávajte výrobky pod cenu. Prípadne len za cenu materiálu. Myslite na to, že keď už nastavíte cenu veľmi nízko hodnota vami vykonanej práce stráca zmysel. Pýtajte si za svoju prácu peniaze a ľudia vám ich zaplatia ak bude váš výrobok kvalitne spracovaný. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia