Kategórie
 
 
 
 
 

Ako ušiť rúško z bavlny

Rúško z bavlny ušijeme jednoducho za 15 minút. Myslite však na to, že takéto rúško vás pred nebezpečným vírusom COVID 19 neochráni avšak je lepšie ako žiadna ochrana

Ušiť rúško z bavlny pre vlastnú ochranu je jednoduché. Stačí kúsok bavlnenej látky a gumička. 
Majte na pamäti že najlepším spôsobom ako sa chrániť je dobrovoľná karanténa. Zvýšená osobná hygiena a časté umývanie rúk mydlom a teplou vodou.

Rúško z bavlny vás ochráni čiastočne pred kvapôčkovou infekciou ale je dobré hlavne z dôvodu zamedzenia dotýkania sa tváre rukami. Je to automatická činnosť a niekedy si to vôbec neuvedomujeme koľko krát za hodinu sa dotkneme tváre. A bavlnené rúško vám v tomto priamom dotyku vie zamedziť. A ak ste nakazená vy, tak rúško zamedzí tomu aby ste kvapôčkovou infekciou nakazili ľudí vo vašom okolí.

Tajný tip od našej zákazníčky: postriekajte ušité rúško sprejom z koloidného striebra, ktorý zaručí antibakreriálnosť. Tento sprej kúpite v lekárni alebo na internete. 

Ako ušiť rúško z bavlny?

potrebujeme 100% bavlnenú látku v rozmeroch 18cm x 38cm a k tomu 2x látku v rozmeroch 5x12cm na okraje. 
2x gumičku v rozmeroch 20cm. 

látku preložíme na polovicu lícom k sebe a zošijeme 

prevratime a preložíme 2x v strede a zošijeme po stranách

prišijeme po stranách bočné diely tak aby nám v strede vznikla dutinka na navlieknutie gumičky

prešijeme dva krát a hotovo. Vložíme gumičku a môžeme používať. 

Nezabudnite na to, že látku je potrebné pred šitím predprať a vyžehliť. Následne ušité rúško môžete použiť opakovane a prať na 90 stupňov. A následne vyžehliť, čím zničíte všetky choroboplodné zárodky. 

Prípadne tu je aj jednoduchšia verzia ako ušiť rúško z nemocnice:


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia